Wer Schokolade mag und wer Erdnüsse mag, für den sind selbstgemachte Erdnussbutter Pralinés genau das richtige! Lecker!
Homemade Peanutbutter cups |
Peanut Butter Cups:
125 Gramm cremige Erdnussbutter
2 Esslöffel ungesalzene Butter, Raumtemperatur
1/8 Teelöffel Salz
55 Gramm Puderzucker
Schokoladenüberzug:
255 Gramm halb süße Schokolade, grob gehackt
255 Gramm Milch Schokolade, grob gehackt
1 Esslöffel Palmin
Zubereitung:
die Muffinform mit Papierförmchen auslegen.
Die Erdnussbutter, die Butter und das Salz in der Mikrowelle 1 Minute lang erwärmen, bis die Butter geschmolzen ist und sich mit der Erdnussbutter leicht verrühren lässt, den Puderzucker einrühren.
Die Schokolade zusammen mit dem Fett in einer hitzebeständige Schüssel über siedendem Wasserbad schmelzen.
Einen Klacks geschmolzene Schokolade in jede Muffinform geben und mit einem Teelöffel von der Erdnussbuttermischung toppen.Kurz abkühlen lassen und von oben mit einem Teelöffel Schokolade bedecken. Kühlen bis die Schokolade fest ist. Aufbewahren kann man sie in einem luftdichten Behälter im Kühlschrank.
Ergibt etwa 36 peanut butter cups. Zubereitungszeit 30 Minuten.
Peanut Butter Cups:
1/2 cup (125 grams) creamy peanut butter
2 tablespoons (28 grams) unsalted butter, room temperature
1/8 teaspoon salt
1/2 cup (55 grams) confectioners (powdered or icing) sugar
Chocolate Coating
9 ounces (255 grams) semi sweet chocolate, coarsely chopped
9 ounces (255 grams) milk chocolate, coarsely chopped
1 tablespoon (10 grams) shortening
Peanut Butter Cups: Line the muffin cups with paper liners.
Place the peanut butter, unsalted butter, and salt in a microwaveable bowl, and heat in the microwave for about one minute or just until soft, but not melted (check and stir the ingredients every 20 seconds). Stir in the confectioners sugar.
Melt the chocolates and shortening in a heatproof bowl placed over a saucepan of simmering water.
Drop a teaspoon of the melted chocolate into each of the paper lined miniature muffin cups. Top with a scant teaspoon of peanut butter mixture. Then top with another teaspoon of melted chocolate. Refrigerate until set. Store in an airtight container in the refrigerator.
Makes about 36 peanut butter cups. Preparation time 30 minutes.
Peanut Butter Cups: Line the muffin cups with paper liners.
Place the peanut butter, unsalted butter, and salt in a microwaveable bowl, and heat in the microwave for about one minute or just until soft, but not melted (check and stir the ingredients every 20 seconds). Stir in the confectioners sugar.
Melt the chocolates and shortening in a heatproof bowl placed over a saucepan of simmering water.
Drop a teaspoon of the melted chocolate into each of the paper lined miniature muffin cups. Top with a scant teaspoon of peanut butter mixture. Then top with another teaspoon of melted chocolate. Refrigerate until set. Store in an airtight container in the refrigerator.
Makes about 36 peanut butter cups. Preparation time 30 minutes.
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